Murzynek z konfiturą porzeczkową

Dziś po raz pierwszy coś ze słodkości ... Na co dzień słodkości u nas ograniczają się do miodu lub suszonych owoców, ale są takie dni świąteczne kiedy w naszej kuchni pojawia się domowy wypiek. Tym razem na naszym stole pojawił się niepozorny murzynek. Ale niech was ta jego niepozorność nie zmyli... wilgotny, lekko słodki, przełożony konfiturą z czarnej porzeczki, polany gorzką czekoladą, posypany wiórkami kokosowymi i migdałami... pachnie cudnie a smakuje jeszcze lepiej! Jeśli o daniu obiadowym można powiedzieć, że jest jednogarnkowe to, to samo możemy powiedzieć o naszym murzynku. Do przygotowania ciasta potrzebujemy garnek mniej więcej o pojemności 2,5 litra, w którym będziemy rozpuszczać i mieszać wszystkie składniki. Jeśli macie ochotę na coś czekoladowego to zapraszamy do wspólnego domowego pieczenia! Składniki: 300 g mąki pszennej (użyliśmy mąki pszennej tortowej Lubelli) 2 jajka z wolnego wybiegu lub z chowu ekol...